Socialsport deluxe!

Hellas Swimruns juniserie är precis avslutat med en riktigt grand finale. Fjärde omgången Hellas var också deltävling nr 4 i Swimruncupen och totalt startade 96 grymma swimrunners. Magisk stämning med massa positiv energi vibrerande över hela området. Grymt upplägg med veckans bästa träningspass, tillsammans med likasinnade och så lotteri av sjukt fina priser från Trispot och Energipåsar från "Train Eat Live". Socialsportande när det är som bäst helt enkelt!!

Idag har jag också firat stort och känt som en vändning. Det visade sig att jag har gått och dragit på astma en längre tid. Det har länge varit vidrigt jobbigt att träna men jag har inte velat gnälla. Visst har jag funderat på om det verkligen ska bli förfall i den här graden bara för att jag fyllt 40 eller för att jag tar några glas vin då och då... Suget att träna har varit väl gömt länge men jag har tränat ändå med känslan som att jag är en storrökande 100-åring. Så väldigt skönt att ha fått en förklaring. Just ja, det var pollen också.

Tydligen inte så väldigt hälsosamt att gå runt med sånt här, det blir massa inflammationer och lungor som liknar kol-patienters. Skillnaden är att mina lungor och inflammationer kan gaskas upp snabbt. Och det gjorde de! Lunchpasset idag blev första prövningen och det var galen skillnad. Inga stickningar i musklerna av pyttelite  ansträngning, inga pipande luftrör och jag fick in luft när jag var andfådd. Framförallt kunde jag hänga med under hela passet. Kändes som ett underverk!! Först nu som jag inser bredden av hur jobbigt det varit. Men kunde varit värre och det finns folk som inte har samma tur som jag. Jag är otroligt tacksam för upptäckten eftersom träning och tävling är en stor del av mitt liv. En löpcoach behöver ju kunna springa lite :)

Ja, ja hur som helst känns det mycket glatt idag och suget efter lopp som varit lite svårt att känna kommer tillbaka. Det kommer inte behöva vara en nära döden upplevelse att springa längre. 

Nu ska jag ladda för helgens konfirmation och ta semester en månad.(Fast lite längtar jag till augusti och de fem nästa omgångarna Hellas swimrun)

Tjing!!

Tolvanloppet - Vårruset - Utö Swimrun

Grymt drag när det var Tolvanloppet i lördags! Folkfest och massa löpare. Fru Rosenbaum stod för uppvärmningen och det var så sjukt kul! Jag dansade ingång startfältet på ett flak med "Disco inferno" och "Its raining men". Roligt och peppigt inför årets jobbigaste lopp. Det var verkligen megajobbigt och någon tid att skriva hem om skulle det inte bli men att vara med var viktigast. Vårat Tolvanlopp här i hoodsen känns som ett viktigt inslag och dessutom stödjer man ungdomsverksamheten i Bromma IF genom att delta. Så med ett gäng ungar i Bromma IF är man självklart med och springer. Det blir det sån härlig gemenskap och eventet är supermysigt med lilla samhällets alla aktörer på plats. Efter det blev det korvgrillning i solen och sen traditionsenlig middag hos grannen där alla som kommer måste ha sprungit. 

Men loppsucker som man är så blev det inte mer än en dags vila innan det var dags för Vårruset igår. Magisk stämning även där och känslan med bara tjejer blir så väldigt mycket mer med glimten i ögat. Hade lite ångest över hur jobbigt det skulle bli med tanke på att jag var både trött i benen och huvudet. Men det går snabbt över så det var bara att bita ihop och längta efter hur skönt det känns att gå i mål. Och så fick vi som lag picnic från Coop som ramade in loppet och social-sportandet. Mysig kväll! 

Vaknade glad efter lopp till en förfrågan om jag ville hoppa in och köra Utö Swimrun på söndag. Känns som det var meningen så självklart gör jag det! Har inte testat att köra något annat Swimrunlopp utöver alla Ötillö så bara det blir spännande. Så nu ska jag damma av utrustningen och testa swimrun-formen. Blir sjukt kul!!