Socialsport deluxe!

Hellas Swimruns juniserie är precis avslutat med en riktigt grand finale. Fjärde omgången Hellas var också deltävling nr 4 i Swimruncupen och totalt startade 96 grymma swimrunners. Magisk stämning med massa positiv energi vibrerande över hela området. Grymt upplägg med veckans bästa träningspass, tillsammans med likasinnade och så lotteri av sjukt fina priser från Trispot och Energipåsar från "Train Eat Live". Socialsportande när det är som bäst helt enkelt!!

Idag har jag också firat stort och känt som en vändning. Det visade sig att jag har gått och dragit på astma en längre tid. Det har länge varit vidrigt jobbigt att träna men jag har inte velat gnälla. Visst har jag funderat på om det verkligen ska bli förfall i den här graden bara för att jag fyllt 40 eller för att jag tar några glas vin då och då... Suget att träna har varit väl gömt länge men jag har tränat ändå med känslan som att jag är en storrökande 100-åring. Så väldigt skönt att ha fått en förklaring. Just ja, det var pollen också.

Tydligen inte så väldigt hälsosamt att gå runt med sånt här, det blir massa inflammationer och lungor som liknar kol-patienters. Skillnaden är att mina lungor och inflammationer kan gaskas upp snabbt. Och det gjorde de! Lunchpasset idag blev första prövningen och det var galen skillnad. Inga stickningar i musklerna av pyttelite  ansträngning, inga pipande luftrör och jag fick in luft när jag var andfådd. Framförallt kunde jag hänga med under hela passet. Kändes som ett underverk!! Först nu som jag inser bredden av hur jobbigt det varit. Men kunde varit värre och det finns folk som inte har samma tur som jag. Jag är otroligt tacksam för upptäckten eftersom träning och tävling är en stor del av mitt liv. En löpcoach behöver ju kunna springa lite :)

Ja, ja hur som helst känns det mycket glatt idag och suget efter lopp som varit lite svårt att känna kommer tillbaka. Det kommer inte behöva vara en nära döden upplevelse att springa längre. 

Nu ska jag ladda för helgens konfirmation och ta semester en månad.(Fast lite längtar jag till augusti och de fem nästa omgångarna Hellas swimrun)

Tjing!!

Hemma efter träningsläger med laddade batterier!

Blev verkligen en kanonvecka på Playitas! Extremt härlig cykling och simning i öppet vatten med ett stabilt lopp mot slutet av veckan. Min enda plan var egentligen bara att få så mycket cykling som möjligt och att inte sätta väckarklockan på ringning. Har liksom inte tid att träna skiten ut mig och komma hem som ett vrak. Det måste bli lika mycket fokus på återhämtning, sömn och avkoppling så man kan komma hem lite utvilad också med ny energi för vardagens alla åtagande och idéer som ska realiseras. Så blev det också. Carro hade samma plan som jag och tog ett glas rött till middagarna för att f semesterkänsla men sen låg vi i sängen med borstade tänder kl 21. Sov som grisar till efter åtta de flesta dagar. Vi resonerade att bassäng-sim kan man göra hemma så det blev bara öppet vatten vilket var helt underbart. Njöt i fulla drag av att ha en enormt stor klarblå lekplats att plaska runt i hur mycket jag ville. Mycket avslappnad simning med bra teknik kändes det som. Trodde jag blivit långsammare eftersom jag inte fått till så mycket simning som jag velat men när det var dags för tävling var jag ändå 6 minuter snabbare än för två år sedan. Simmade 1,9 km grymt på 32 min :) 

Efter frukostarna stressade vi inte iväg för att passa någon tid utan bytte om i lugn och ro för att sedan ha väldigt härliga rundor av varierande längd. Första dagen provkörde vi cykelbanan till tävlingen för att veta vad vi skulle ha att göra med. Det var väldigt jobbigt och fick svindel som oroade mig lite inför lördagens lopp men vet också med mig att så snart ett startskott går blir jag mindre orolig så just backe och höga höjder blev inte problemen under passet när vi tävlade. Det var snarare massa motvind och en irriterad ischias som gjorde det jobbigt. Smärtan spökade hela loppet och var resultat av att jag var tvungen att ha ny sadel under racet. Man är ju inte direkt van vid att rejsa efter en veckas sadelskav... Men men, behövde inte oroa mig för smärtan i ryggen dagen efter när jag bytte tillbaka sadel, typiskt att den bara kändes under loppet men å andra sidan skönt att den inte var långvarig. 

Vi sprang inte så himla mycket under veckan för att inte vara för trötta under loppet men när vi provsprang banan 10 km två dagar före så kändes det otroligt stabilt och starkt i både ben och motor. Även den avslutande halvmaran under loppet blev stabil och 8 min snabbare än för två år sedan. Sista dagen avslutade vi med ett sista härligt cykelpass och simning utan våtdräkt då vi inte var alltför slitna och kunde pressa lite till ur benen. 

Som vanligt när det var dags för start kunde jag inte för mitt liv komma på varför jag gjorde det jag gjorde... Vem faan orkar simma 1,9 km, cykla 9 astuffa kuperade mil och springa ett halvmarathon i stekande sol?! Ville bara lägga benen på ryggen och dra, men det räckte med ett par simtag så kom jag på att jag ju höll på med det jag älskade att hålla på med :)

Kan varmt rekommendera Challenge Fuerteventura. Ganska liten men bra träningstävling. Är man bara beredd på lite blåst och backar så är det grymt fint att träna på Fuerte Ventura. Man får dock inte ha för höga förväntningar på öns matutbud... Men som kompensation är biltrafiken så oerhört ödmjuk till skillnad mot Sverige där bilister tycker sig ha rätt att skada en bara för att man sitter på två hjul istället för fyra.

Väl hemma igen är jag uppladdad för att släppa fler kurser och en rolig nyhet är att jag äntligen har tid att löp-coacha igen. Så roligt att vara tillbaka ute i friska luften med massa glada löpare. Älskar't!!