Socialsport deluxe!

Hellas Swimruns juniserie är precis avslutat med en riktigt grand finale. Fjärde omgången Hellas var också deltävling nr 4 i Swimruncupen och totalt startade 96 grymma swimrunners. Magisk stämning med massa positiv energi vibrerande över hela området. Grymt upplägg med veckans bästa träningspass, tillsammans med likasinnade och så lotteri av sjukt fina priser från Trispot och Energipåsar från "Train Eat Live". Socialsportande när det är som bäst helt enkelt!!

Idag har jag också firat stort och känt som en vändning. Det visade sig att jag har gått och dragit på astma en längre tid. Det har länge varit vidrigt jobbigt att träna men jag har inte velat gnälla. Visst har jag funderat på om det verkligen ska bli förfall i den här graden bara för att jag fyllt 40 eller för att jag tar några glas vin då och då... Suget att träna har varit väl gömt länge men jag har tränat ändå med känslan som att jag är en storrökande 100-åring. Så väldigt skönt att ha fått en förklaring. Just ja, det var pollen också.

Tydligen inte så väldigt hälsosamt att gå runt med sånt här, det blir massa inflammationer och lungor som liknar kol-patienters. Skillnaden är att mina lungor och inflammationer kan gaskas upp snabbt. Och det gjorde de! Lunchpasset idag blev första prövningen och det var galen skillnad. Inga stickningar i musklerna av pyttelite  ansträngning, inga pipande luftrör och jag fick in luft när jag var andfådd. Framförallt kunde jag hänga med under hela passet. Kändes som ett underverk!! Först nu som jag inser bredden av hur jobbigt det varit. Men kunde varit värre och det finns folk som inte har samma tur som jag. Jag är otroligt tacksam för upptäckten eftersom träning och tävling är en stor del av mitt liv. En löpcoach behöver ju kunna springa lite :)

Ja, ja hur som helst känns det mycket glatt idag och suget efter lopp som varit lite svårt att känna kommer tillbaka. Det kommer inte behöva vara en nära döden upplevelse att springa längre. 

Nu ska jag ladda för helgens konfirmation och ta semester en månad.(Fast lite längtar jag till augusti och de fem nästa omgångarna Hellas swimrun)

Tjing!!

Glad midsommar!

Oj oj oj! Vad det är full fart på loppen! Helt fantastiskt vilken action det är överallt!

Att marathonloppen tappar deltagare innebär ingenstans att sportande gör det. Det är roligt på så många plan tycker jag; dels är det roligt att folk flyttar fram sina positioner och vågar tro mer på sin egen förmåga. Marathon och de lite mer extrema och långa loppen är inte bara till för elit och insnöade puckon utan faktiskt något alla kan göra med vilja och jobb.

Men det är också väldigt roligt att själva träningen i sig vinner deltagare! Det är ju dem vi vill åt! Alla vi som redan tränar har ju fattat poängen så nu måste vi ju få fler över på rätt sida. Och det funkar. Genom att visa hur man som en vanlig dödlig kan springa lopp eller träna swimrun och triathlon smittar det av sig och fler vågar tro på sig själva och tar steget in i funktionsvärlden. På så sätt är sociala medier bra. Det är grymt för inspiration och push!

Sociala medier gör nytta men en del tar  till sig flödet fel och plockar bara ut det perfekta som folk visar och sätter ihop det till en egen helt orimlig målbild för sig själv som inte går att leva upp till. Då är sociala medier inte så bra...

Men, om man följer det man blir glad och inspirerad av och skiter i resten kan man hitta massa kul som varierar träningen och tar en framåt samt hitta utmaningar och lopp man går igång på.

Jag går igång på mitt nya begrepp socialsporta! Tillsammans med andra tar man sig lite längre, man orkar lite mer och det blir sjukt mycket roligare. Det är också effektivt att träna med andra om man hamnar i en svacka och behöver boka date med träning och träningskompis för att försäkra sig om att man kommer ut på passet. Alltså är socialsportandet bäst!

Mina Swimrunkvällar i Hellas är ett lysande exempel på hur grymt kul och effektivt det är att socialsporta. Vi har hunnit med tre torsdagar nu i juni och kör igen nästa torsdag samt alla torsdagar i augusti. Det är oerhört upplyftande event! Socialsport i sitt esse: Alla trillar in och det uppdateras om tävlingar som folk kört eller ska köra, man utbyter erfarenheter om utrustning och miljöer, nya vänskapsband (nya socialsportkompisar) knyts och man hittar kanske sin nästa teammate till ett lopp. När det taggas till inför start sprudlar det peppglädje i fältet och alla kan nog skriva under på att passet blir 100 gånger mer effektivt tack vare den stöttande socialsportande stämningen. (Och så tidtagning förstås ;) Efteråt är det socialsport-mingel med fika och hembakat och oavsett nivå så möts man i endorfinruset. Hur bra som vaddå! Man behöver inte välja mellan att vara social och att få till sin träning. Antingen tar man med sina vänner och umgås där eller så får man nya vänner på plats.

Håll med att socialsport äger! 

Handikappet som kan uppstå är förstås att man inte kan träna alls utan sällskap och socialt inslag. Men då tvingar man grannar eller familj att ställa upp på intervaller eller nåt. Perfekt! Allt för konsten; allt för socialsporten!

Nu ska jag socialsporta med min hund i mälaren och sedan vidare med man och två barn i torsdagsbacken. 

Glad midsommar gott folk! Så hoppas jag vi ses torsdag 29 juni i Hellas. Då är Hellas Swimrun också del i swimruncupen. Det innebär inga konstigheter för den som bara vill köra som vanligt. Loppet är precis som vanligt men om du samlar poäng i swimruncupen så kan du göra det i Hellas Swimrun 29 juni.

Tjing!

 

Tolvanloppet - Vårruset - Utö Swimrun

Grymt drag när det var Tolvanloppet i lördags! Folkfest och massa löpare. Fru Rosenbaum stod för uppvärmningen och det var så sjukt kul! Jag dansade ingång startfältet på ett flak med "Disco inferno" och "Its raining men". Roligt och peppigt inför årets jobbigaste lopp. Det var verkligen megajobbigt och någon tid att skriva hem om skulle det inte bli men att vara med var viktigast. Vårat Tolvanlopp här i hoodsen känns som ett viktigt inslag och dessutom stödjer man ungdomsverksamheten i Bromma IF genom att delta. Så med ett gäng ungar i Bromma IF är man självklart med och springer. Det blir det sån härlig gemenskap och eventet är supermysigt med lilla samhällets alla aktörer på plats. Efter det blev det korvgrillning i solen och sen traditionsenlig middag hos grannen där alla som kommer måste ha sprungit. 

Men loppsucker som man är så blev det inte mer än en dags vila innan det var dags för Vårruset igår. Magisk stämning även där och känslan med bara tjejer blir så väldigt mycket mer med glimten i ögat. Hade lite ångest över hur jobbigt det skulle bli med tanke på att jag var både trött i benen och huvudet. Men det går snabbt över så det var bara att bita ihop och längta efter hur skönt det känns att gå i mål. Och så fick vi som lag picnic från Coop som ramade in loppet och social-sportandet. Mysig kväll! 

Vaknade glad efter lopp till en förfrågan om jag ville hoppa in och köra Utö Swimrun på söndag. Känns som det var meningen så självklart gör jag det! Har inte testat att köra något annat Swimrunlopp utöver alla Ötillö så bara det blir spännande. Så nu ska jag damma av utrustningen och testa swimrun-formen. Blir sjukt kul!!