Intervall-Tisdag

Varje gång det är dags blir man varse om att bra form inte är något som man konserverar när man uppnått den. Idag var det dags att dra igång löparåret 2016 på allvar med löpargruppen på Bosön. Första hårda passet på väldigt länge, och det kändes väldigt mycket... Huvudpasset var monstruöst så jag modifierade lite så att det blev likt intervallpasset som Caoch calle skickat. Planen var att köra 2*1600 i halvarafart vilket för mig i dagsläget i o f s är mycket oklart men jag tänkte 4.45 och då ska det vara 56 sekunder/200 m. Redan där var det ju inte helt oväntat total failure med alldeles för snabba varv. Misstänker att det gick för fort för de flesta. brukar ju bli så i grupp :) Efter det körde jag 2*1000 som skulle gå i milfart och det lyckades jag hålla.Men då var det inga problem längre att hålla farten nere ;) Sjukt jobbigt var det men sista tusingen gick jättestabilt då jag högg tag i ett par vader med blicken och släppte inte förrän det var klart. Calles pass var 6*800 med passiv vila så det var ganska likt. Var tvungen att vara still på vilan ibland men annars var det joggvila som gällde.

Alltid lika tacksam för att dessa tillfällen finns och får mig att genomlida pass jag annars inte skulle vara i närheten av. Och ska jag nu jobba ner min tid på milen så är det lida pin som gäller. 

Måns var med och gjorde finfin insats. Jag sa åt honom att försöka hålla Henkes rygg och det gick 2*2000 med joggvila samt första 1000 m av 3 st tusingar. Sedan fick Måns ta lite ståvila medan Henke var stabil och kontrollerad som vanligt :) Well, modigt att Måns försökte. Kalv på grönbete som det heter. Sann TT-anda! Efter avslutande 4*400 var han ganska mör :) Hejja Måns!!!