Pigg och frisk!

På banan igen och har en vecka med normal träningsmängd. Därmed pigg igen! Vaknade igår utan att känna mig nära döden-trött. Har känts segt några veckor. Om jag inte kan träna pga ont i halsen blir kroppen stel, klumpig och trött. Man glömmer så himla lätt att det är träningen som piggar upp bara man tar sig igenom några jobbiga pass för att ta sig upp på banan igen. Tänker mig att många hinner ge upp innan det släpper. Dels tar det några veckor att komma igång och dels tar det ett tag i börja på varje pass att komma igång. Är man som jag behövs det lite mer än 20 minuter för att känna att jag nog ska kunna genomföra det jag tänkt.

 • Ge inte upp!
 • Gör passen även om det känns jobbigt. Det kommer släppa!
 • Trappa upp vecka för vecka efter uppehåll. Inte "all in" på en gång!

Igår lyckades jag få till tröskelintervaller på cykel, lång stretch, löpning (kort) och simning på kvällen. Så grymt bra dag! Benen var såklart lite möra dagen efter intervaller men annars bra känsla i kroppen. Hur vidrigt jobbigt det än är med intervaller så är det ändå the shit för både kroppen och knoppen. Piggar upp och är lite som kaustiksoda om det är lite trögt i avloppet; man vaknar till och får igång systemet. Speciellt bra i vintermörkret :)

Idag blir det löpband men aldrig att jag bryter min utmaning #100dagarmedlöpning. Kan tänka mig att springa varje dag hela året. 3-4 ordentliga pass varje vecka och så korta lugna pass däremellan. Som vi kunde läsa i svd häromdagen så har en omfattande studie visat att för hälsans skull gör det underverk att komma ut och gå/jogga 30 min varje dag. Folk som promenerade 20 min om dagen 5 dagar i veckan visade underverk inom en rad områden:

 • Stärkt immunförsvar
 • 43% färre sjukdagar
 • Tillfrisknar snabbare
 • Minimerar risk för hjärt-kärl sjukdmar
 • Minska risken för benbrott
 • Förbättrar sömnen
 • Får dig att tänka bättre
 • Förbättrad minneshantering

Kanske något att lägga till om man inte redan är ute och går en sväng varje dag? 100 Dagar med promenad?