Morgonpass på tom mage!

Nytt schema och det är ju fasligt roligt med nya pass och övningar! Roligast är att testa passet på fastande mage. Lustigt hur jag funkar som går igång på att få äta restriktivt utan kohydrater till middag för att på morgonen bränna av 70 min trainer med inledning på 5*30 s all out och integrerat 4*4 min @100 kadens. Blev pirrig i magen och kunde knappt vänta en dag för att få köra. Effekten blir att kroppen måste använda fettet som bränsle vilket skapar uthållighet. Har aldrig haft så pigga ben som det passet. Kom dessutom igång mycket snabbare än vanligt då jag brukar vara tung i kroppen upp mot en halvtimme. Testa!

Igår var vi hela fyra pers från familjen som sprang med TT på Bosön. Asbra pass! Ibland känns det bättre än andra gånger. Tror det beror på att jag bestämmer mig för att hålla kontrollen och fokusera på min egen fart, inte låta mig dras med av klungan. Igår blev det så. Kan kännas lite som att jag fegar ur men med tanke på att mycket annan träning ska in varje vecka får det inte var helt jävla urblåst i benen med svimkänsla efter passet. Sista intervallen ska kunna ha det där lilla extra i sig och det hade det igår :) I like!

 

Fick också ett nytt pass på löpbandet som var grymt. 20 min uppvärmning + 10*40s i 15km/h med 5% lutning. 20 s vila är inte mycket i sånna lägen och sista intervallen var på håret. Avslut med 10 min i marathon-fart som för mig är ca 4.50-tempo.