So far so good

Dag 3 av 100.

Än så länge går det ju bra, eller vad säger ni?

Jag har gjort mina chins-övningar varje dag, minst 5 min styrketräning ifall jag inte har något längre pass då har det blivit längre, jag har inte halkat dit på godis och bröd och så har jag sprungit eller joggat lätt. Känns fint!

Det är ju så lätt att skjuta på saker men om man har bestämt att göra något litet varje dag går det ju inte att skjuta upp det till nästa dag. Jag hör min egen röst eka "bara gör`t" "du blir inte tröttare av träning" "ta en kopp te om suget smyger på" mm

Det spelar ju ingen roll hur mycket man vet om det här med hälsa och träning, hjärnspöken och latmasken finns där ändå :) 

Ibland kan man ju tillåta sig att korta ner ett pass om det känns övermäktigt, men det är ju bättre att man gör lite än inget alls, brukar jag tänka. För mig behöver jag ge mig den chansen då jag har en lång startsträcka i början av varje pass. Då känns allt hopplöst jobbigt. Fast efter 20 min börjar jag gilla läget och då har jag oftast inga problem att genomföra passet i sin helhet. Jag är sååå lättlurad!

Fått många frågor om hur man ska äta när man tränar. Hur äter jag som tränar så mycket?

- Som vanligt, är mitt svar. Jag äter frukost, lunch och middag med kanske någon smoothie eller frukt här och där men för 1-2 träningspass/dag som ligger runt 60-90 min klarar man sig. Vill man så kan man ju peta i sig en banan efter träningen ifall det dröjer ett tag tills man ska äta mat men på en motionärs nivå behövs inte så mycket mer ifall man bara är noga med att laga bra och hälsosam mat. Jag ser till att undvika snabbmat och halvfabrikat. Jag äter flera färger grönsaker varje dag och frukter till det. Jag undviker socker och vitt mjöl samt annat som inte tillför kroppen så mycket näring och på det klarar jag mig fint även om jag tränar 10 h/vecka. Däremot är jag väldigt mån om hur jag har mitt energi-intag om jag kör ett längre lopp. Då räknar jag ut hur mycket energi jag behöver och ser till att få i mig tillräckligt med vatten och elektrolyter. Ett bra tillskott brukar också vara aminosyror och koffein.

I perioder tar jag tillskott av magnesium, zink och D-vitamin men egentligen vet jag inte om det mest är för känslan och sannolikt mest bra pga placebo-effekten, som dock inte ska underskattas ;)

För en elit-atlet gäller annat. Har man en energi-omsättning på 7000-8000 kalorier så måste man ta tillskott i form av olika shakes som gainers dvs kolhydrater och protein, för att inte gå på minus. Så mycket energi är svårt att få i sig via bra mat så då blir pulver en bra lösning.

Ha en fin onsdag gott folk och se till att komma ut och få solljus in i ögonen så mycket det går! Väldigt bra för psyket!

Tjing!

/Erika