"Whatever makes your boat float"

Snart är året som 40-åring till ända. Bara ett vanligt år egentligen men jag har tänkt mycket under året så det var liksom inget vanligt år. Det verkar vara något med 40 som får en att fundera... Fattar inte varför eftersom det bara är en siffra men mycket har liksom ställts på ända. Till det bättre vill jag påpeka. Har kommit till insikter som plockat upp mig lite på mentala stegen. Även om jag visste hur jag tyckte att saker och ting borde vara tidigare så är det mer att jag lever efter det tänket nu. Mitt sätt att försöka uppfostra mig själv har funkat men det är ju en bit kvar. 

Man har ju hunnit med en del törnar och fått med sig erfarenheter med åldern så det är klart att saker och ting utkristalliserar sig ju äldre man blir. Gillar man ju. Läste nånstans att livet är som årsringarna på ett träd. Man har varje ålder med sig inuti men lägger på lager av nya erfarenheter som man inte skulle vara densamma utan. Man ska gilla sig själv med både plusen och minusen. Inte klandra sig själv i onödan utan vara snäll och förlåtande mot sig själv. 

Jag har studsat runt och haft många bollar i luften under massa år. Trodde jag trivdes med det men jag vill inte ha många bollar i luften. Jag tänker göra en sak i taget och inte bli spretigare än nödvändigt fortsättningsvis. Tid är rikedom för mig, inte pengar, så att tacka ja till allt så att jag inte hinner med det jag mår bra av gör mig fattig. Livet är inte tillräckligt långt för att göra annat än det jag vill. Har alltså behövt ställa frågor till mig själv för trots allt måste man ju försörja sig och veta vad det är man vill med dagarna:

Var trivs jag?

- Jag är en riktig hemmaråtta och trivs bäst hemma med la familia. Gillar såklart att träffa kompisar, träning och en del sociala arrangemang men väljer bort allt om jag inte fått foka på gänget i mitt hus tillräckligt mycket. Om sanningen ska fram är jag inte särskilt social i bemärkelsen att inte tar mig iväg på aktiviteter utanför hemmets fyra väggar, men när jag gör väl det så är det för att jag verkligen vill. Alltså ska jag inte tvinga mig till att göra saker jag inte vill, hinner eller trivs med. Check!

Vad vill jag bli när jag blir stor?

- För tillfället älskar jag att löpcoacha folk och se hur glada människor blir av löpning men jag kan inte göra det alla veckans timmar för då kommer jag gå sönder och jag kan heller inte vara löpcoach tills jag blir 75 år, så nu har jag plockat fram mina studie-glasögon och pluggar deltid vid sidan av coaching och föreläsningar. Bra koncept!

Vad jag än pysslar med så vill jag med mina verktyg få människor att bli lite nöjdare med sig själva. Försöka inspirera och motivera till att träna mer och äta bättre för att påverka sitt liv. Både löpning och ätning på nyttigt vis vänder deppiga psyken och kroppar! Väldigt glad att det presenterats studier på HUR nyttig mat och löpning gör oss mer friska.

Vad ska jag tacka ja till?

- Inget mer gratisjobb för min del. Jag är klar med samarbeten som inte betalar maten på bordet. (Lite trött på förslag där jag liksom behöver fråga "What's in it for me...?") Ska bara tacka ja till sånt som jag spontant vill säga ja till, utvecklande och energigivande projekt eller jobb som betalar sig ...och sånt som familjen också tycker att jag ska säga ja till :)

Hur vill jag leva mitt liv?

- Jag vill inte äga för mycket prylar. För mycket prylar skapar besvär och onödigt engagemang. Vill bara ha sånt som jag verkligen använder och utnyttjar. Det skapar bättre ro på något sätt. Rensa mer! Så vill jag också vistas mycket i naturen samt äta många måltider vid öppen eld, och ha kniv i fickan på praktiska byxor med många smarta fack ;) Och givetvis fika så innihelvet mycket!!

Vad ska jag ha för mål 2017?

- Jag ska sluta hetsa och stressa efter tider. Vill ha träningen som en del i livet utan att det ska bli press. Just nu vill jag bli hel i ryggen innan jag anmäler mig till en IM i år. Det blir en eller två halva IM plus Sthlm marathon hur som helst just för att jag gillar att träna inför mål och älskar känslan efter en bedrift. Men jag tränar på känsla för att inte skapa ångest över eventuellt missade pass eller för att hänga upp resten av livet kring träningsschemat. Vill fortsätta ha givande träningstillfällen med allt härligt folk som också gillar träningen. Träning med mina simgäng, löpargäng, cykelgäng och swimrungäng ger så mycket positiv energi. 

Ja ja...Så här går vissa av mina tankar. Det innebär absolut inte att jag dissar folk som tänker annorlunda. Alla har vi våra knep och metoder för att hålla vår båt flytande. Det jag önskar är att vi får se mer tolerans människor emellan. För att ännu en gång dra min favoritmening:

"Everyone is fighting a battle that you know nothing about, so be kind, always"