En trött Rosenbaum

Längtar efter en vecka utan krångel. Vill vara pigg och alert för att hurtigt kunna genomföra mina planerade pass och ha energi över för jobb och matlagning. Hoppas innerligt att nästa vecka ska bli en sådan vecka. Det kan vara så att sviterna efter att ha fyllt 40 behövde lite space... eller så är det bara det faktum att jag är 40 som sliter ;) Hur som helst så kom jag just på att det bara är fem veckor kvar till årets första rejs! Shit! Inte årets viktigaste lopp men man vill ju ändå slippa lida i onödan för att man inte är tillräckligt tålig för det. 

Loppet går av stapeln på Playitas och är på en halv Ironman-distans; Challenge Fuerteventura! Kommer bli kul men tufft. Körde för två år sedan och det är minst sagt en bucklig bana med en HET avslutande halvmara. I år är vi dock där på läger hela veckan och avslutar med tävlingen vilket kan bli spännande... Inte optimalt förstås men om man lägger upp veckan smart så kommer det bli toppen. Det roligaste är att min bästis Carro ska göra triathlon-debut där och då. Så jävla imponerande att hon bara kastar sig ut i tri-gapet och kör! Av erfarenhet vet jag att vi kommer få oförglömlig vecka och en sjukt nöjd känsla efter avslutat lopp. Gahhh! Måste träna! Måste bli pigg!! Kom igen nu kroppen! Jag vet att det inte går att skynda på och att det måste väntas ut men jag har också problem med sköldkörteln som gör att ämnesomsättningen inte funkar och det resulterar i extrem trötthet och bortdomnade händer. Inte så farligt och det går att bota så jag ser en ände på dippen :)

Annars känns det nytt och fräscht att vara 40 år. Ny age group och av någon konstig anledning väldigt peppigt. Tydligen mest killar som får 40-års kris men det är väl för att de för tusentals år sedan hade en medellivslängd på 35 och skulle varit döda vid det laget, medan vi kvinnor levde lite längre. Alltså kommer väl min kris vid  45 ;) Vi får se!

Nu ska jag bygga färdigt mina kurser så jag kan släppa dem någon gång. Drar ut på tiden men det kommer kurs för 100 Days Challenge, för Swimrun och 7 dagar kickstart om man vill gå ner i vikt till att börja med. Stay tuned! 

/Erika