Backintervaller med barn

Måste återigen slå ett slag för backintervaller som ett sjukt bra pass om man kör ett gäng på olika nivå. Än så länge har jag några barn som inte är snabbare än jag (har också några som är snabbare än jag) och då är det suveränt att köra backintervaller. Man kör uppvärmning i lugnt prat-tempo tillsammans och så när det är dags att bränna av backar så kan var och en köra i sin takt men ändå befinner man sig på samma ställe. Man kan också bestämma att de som är mindre och behöver lite längre vila startar högre upp i backen och hänger på när de större kommer. 

Jag och Max nöjde oss med 8*40 sekunder backe idag men vill man ta det ett steg längre kan man med fördel springa längre backar med 2 km flack snabbdistans i halvtid eller lägga in styrkeövningar mellan varje backintervall. Allt funkar! Men jag tycker att man ska hålla lite koll på tiden och se till att man inte kör på alltför hårt i början och sackar efter hand. Bättre att köra kontrollerat och se till att köra de sista två intervallerna snabbast. Då har man vunnit över passet! Idag vann Max och jag över mördarbacken- 2-0 :)

När jag umgås med barnen får det bli träning, matlagning eller fika! Allt annat trams som fotboll, tv-spel och skateboard för de sköta själva. Fast om det blir laserdome är jag lättigt med! Det lär det bli nu under påsklovsveckan.

Glad påsk!