Premiärmilen

Japp! Sprungit ett millopp för första gången på flera år och det var lika hemskt som jag minns det men jag bara måste bli bättre på att ta mig an kortare distanser än halvmarathon. Behöver utmana mig själv och inte vara för bekväm. I lördags försökte jag testa att värma upp 4 km och köra spänst, dynamisk stretch och stegringslopp inför starten men det blev hemskt ändå. Jag har tränat för lite i milfart helt enkelt, man får ut vad man förtjänar!

Tänker mig att jag ska köra ett gäng millopp för att få in känslan till slut. Så lägger jag in lugn distans före och efter så blir det långpass med inslag av tröskel i ett svep. Körde så i lördags och då känner man i alla fall att det blir ett bra pass i benen även om tiden inte var mycket att hänga i granen. 46.26 blev det. Att jag skulle vara såå långt ifrån 44 som jag tog sikte på blev en överraskning. Nyttigt att det går dåligt så att man inte blir mallig och slapp ;) Jag får bra driv att vilja bli bättre när jag gör dåligt ifrån mig. 

Egentligen skulle det nog inte vara så svårt för mig att träna mig ner till 40 min. Om det var det enda jag tränade till vill säga. Nu är det ju lite längre distanser och fler grenar som jag fokuserar på så då får det bli som det blir. Utmaningar är i alla fall the shit och om någon läsare ännu inte har anmält sig till något lopp än så gör det direkt! Finns ingen bättre sporre. 

Den här veckans ska få sig en ordentlig dos träning och veckan efter det blir lugnare för att jag ska kunna utnyttja lägerveckan på Playitas ordentligt. Sticker dit om två veckor och det ska bli magiskt härligt och roligt. Vi ska köra en halvironman där också som en grand finale :)

Nu ska jag slipa till det sista på den första serien kurser som jag släpper på söndag. Stay tuned!

Tjing!

/E