Tänk om man ändå..

Ibland ser man bilder och filmer och tänker kanske att man önskar att man fått vara med där och då.

I söndags cyklade jag och Sofie och utbrast "Tänk om vi ändå fick vara här och nu!" Fanns liksom ingen annanstans man ville vara just då. Det var fulländat. Vi var med i vår egen drömfilm och trampade på våra fartmonster på fantastiska vägar i uppland, under solsken och bland vitsippor. Lyx! 

Önskar verkligen att ännu fler kunde förstå hur härligt och roligt det kan vara att träna. Hur mycket välbefinnande man faktiskt kan uppnå på egen hand genom att ta ut sig ibland och ta sig tid att hålla kroppen rörlig samt ge sig själv frisk luft och solljus. Tänk om en del lite lessna och missnöjda folk kunde få inhamrat att det inte bara är tomt snack. Att ge det ett försök skulle spara massa sjukdagar i Sverige och många sura miner och bittra inlägg skulle bytas ut till gladare.

Ja, ja... Jag ska fortsätta försöka locka in fler i tränings-svängen, men vill man inte själv förändra sin situation så är det svårt.. Men lite varje dag ger resultat i längden. Det är de dagliga valen som ger det resultat man förtjänar ;)

Idag höll jag på att välja bort min simning på lunchen för att det var så mycket enklare att bara sitta kvar vid datorn och jobba på. Men så stack jag iväg i alla fall och sällan ångrar man ju träningspass man gjort, bara de man inte gjort. Glad för det! Det finns alltid massa anledningar till att skippa ett träningspass om man känner att man inte riktigt har tid, men tänk så mycket mer effektiv man blir av att passen blir av, så man sparar nog in den tiden som det tog att träna. Ett knep för mig är att allt det praktiska ska vara enkelt. Simväskan ska alltid vara packad och träningskläder lättillgängliga. Bästa knepet är såklart att bestämma med någon så att man inte skjuter på det utan bara hoppar upp och drar.

Och tiden för träning finns alltid.

En vecka har 168 timmar. Ca 49 timmar går åt till sömn och 40 timmar till arbete. Det blir 79 timmar kvar, så tiden finns, bara du hittar DIN tid och förvaltar den smart.