Levererar resultat!

Oh yes! När man tror sig sakna tillräcklig power i benen så visar det sig ibland att det är just det man har.

Fasade som vanligt för tester hos coach Calle men hade ändå bra känsla när jag drog dit. Tagit till mig hur viktigt det är med mycket sömn och sovit järnet. Vi skulle börja med tröskeltest på löpband så jag ställde mig där direkt för jag vet att jag behöver ordentligt uppvärmning för att resultatet ska bli rättvist. Förutom att göra maxtester så är det bra att kolla var man har sin tröskelpuls för att veta att man lägger all sin mängdträning i rätt fart, för att få ut mesta möjliga från sin träning. Dumt att investera tid i träning som inte ger maximal utdelning :) Alltså träna i rätt zoner; inte för fort när det ska gå långsamt och inte för mesigt när det ska gå fort. Calle är väldigt noggrann så vi gjorde flera tester för att verkligen hitta rätt, dvs den fart och puls där jag börjar producera mer laktat/mjölksyra än jag kan göra av med. Testet genomförs genom att man sticker ett litet hål på fingertoppen och mäter halten laktat vid olika hastigheter. Vi kom fram till att mitt tröskeltempo är 4.50 och det ska vi jobba på nu. Jag kan i dagsläget klämma ur mig en mil på 45 och en mara på 3.35 och det måste snart ner till 42 och 3.20 för att jag ska bli nöjd.

Efter tröskelpasset på löpbandet var det dags för 20 min max på wattbike. Värmde upp 10 min och det kändes rätt segt. Calle tröstade med att det inte alltid går att persa, jag skulle sikta på 210-220 watt och vara nöjd så tyckte han. Förra testet blev 226 watt och det kändes inte möjligt. Kort efter att jag drog igång testet och fått på bra musik uppmärksammar Calle med viftningar att jag kör för hårt. Jag öppnar ögonen och ser 235 som snitt. Oj då! Tagga ner, hitta rytm och tugga på. Men så kände jag liksom inte för att dra ner alltför mycket. Får väl kasta in handduken efter 10 min om det inte håller. Måste ju chansa lite ibland ;) Och nog faan håller jag kvar mig på 235 watt hela vägen! Ökar upp till 236 watt sista minuten och skriker JA! Calle är lyrisk och fotar runt och filmar. När jag är klar får jag en harang av lovord och har lyckats pressa ur mig 3,8 watt/kg. Får höra att det är sjukt bra att kunna fixa 236 watt på 62 kg kroppsvikt och att jag borde kunna klara IM-cyklingen under 5.50 med snitt på 180 watt. Vore ju grymt kul men bara jag håller mig stark och stabil hela vägen dit är jag nöjd. 18 mil är långt... 

Hur som är jag jätteglad att ha klättrat upp några pinnhål på cykel-stegen men framför allt är jag glad att jag tycker det är så otroligt kul att cykla. 

Tjing tjong och tack för ordet! Ha en fin vecka!

/Erika