Servetris

I 15 år har jag tjatat på min man att få jobba på hans restaurang och äntligen har han släppt in mig! Så sjukt kul att få jobba med service och förkläde igen. Jag har vuxit upp i en hotellfamilj och knegat från 13 års ålder. Började städa rum och servera frukost och så snart jag var mogen fick jag ta hand om gästerna i receptionen. Att ge människor positiva upplevelser är det bästa jag vet. Minns hur jag redan som 17-åring kände ansvar som stockholmare att utländska gäster skulle få bästa möjliga vistelse i vår svenska huvudstad. Jag planerade sightseeing och tog med folk ut på stan för att marknadsföra Sverige :)

Att återigen få vara med och leverera feelgood för besökarna på vår krog känns naturligt. Framförallt är det ett perfekt komplement då jag i övrigt jobbar hemma, solo framför datorn, bygger online kurser och sköter personlig coaching. Träffa folk, ha kollegor och få jobba rörligt blir så bra i kontrast till stillasittande. 

Har gått i tankar om jag kanske skulle ta en anställning halvtid på kontor för lite socialt jobb och sköta mitt egna företag halvtid, men så vill jag inte riskera att hamna på ett ställe med lika ofriskt företagsklimat som på mitt förra jobb. Vill inte köpa grisen i säcken igen. På Godot vet jag vad jag får! Med kollegor som jag känner och som inte känner sig hotade av mig :) 

Knixet är att ett jobb där man går väldigt mycket och gör att man somnar sent påverkar träningen. Måste lära mig att kompensera och se till att sova tillräckligt och inte räkna med att tröskelintervaller går som en dans dagen efter sent jobb. Blev så igår. Blev trött i kroppen och kände att tröskeln låg i lägre fart och tröttheten kom tidigare. Men det är nyttigt att lära sig hur kroppen funkar. Att se helheten är nyckeln till framgång. Allt man gör påverkar ens prestationer och det gäller att prioritera, kompensera och återhämta. Svårt när man vill för mycket och känner sig hel. Skador, stressfrakturer och extrem trötthet är kroppens sätt att säga att nu gör du inte rätt. Nu tränar och lever du över din förmåga. Gör om, gör rätt! Det räcker inte med att gå till en naprapat och sjukgymnast. De är självklart grymma för att rätta till och återställa men om du själv inte gör någon förändring så kommer du hamna i en ond cirkel. Utan tillräcklig återhämtning kommer du stagnera och istället för att bygga upp så bryter du ner tills en skada uppstår. Sad but true...

Nu är det midsommar och två långa cykelpass väntar, till och från landet. Ska få in lite swimrun däremellan och så verkar det som att jag håller på att få ta över stafettpinnen för sången kring stången. Några år till är pappa på benen med häftet i högsta hugg (men det behövs en assistent;)

Glad Midsommar gott folk! Träna smart och tänk på att alkoholen också sliter och behöver återhämtning. Om inte annat så förlänger alkoholen återhämtningsprocessen. 

/Erika