Triathlon-helg!

Oj oj oj vad mycket triathlon! 

Helgen bjöd på SM på medeldistans i Vansbro och Stockholm Triathlon både lördag och söndag. Hur kul som helst och känslan av att jag valde rätt sport är tveklös. SÅ fantastiskt mycket roligt folk man möter. 

Jag och Carro åkte upp till Vansbro fredag eftermiddag. Thaimat i Ludvika och sedan intog vi ett litet hus som vi hyrt på AirBNB. Sjukt smidigt och det låg nära starten. Både Carro och jag kunde väl konstatera att vi inte var särskilt förberedda men för min del är det inte direkt första gången så det blir inte så komplicerat. Det sköna med att inte bli hispig och dann utan ta det lite med en klackspark är att pressen jag sätter på mig själv inte blir så hård. Med inställningen att jag är grymt stark som bara genomför en halvironman blir det så mycket softare. Jag har lätt att dissa mig själv, vilket är bra också så att jag fortsätter kämpa, men det är lätt att tappa bort sig i all hets om tider och prestationer som blåser runt. Tänkte på det när jag satt på cykeln att jag är bra även fast jag inte persar eller simmar/cyklar/springer så fort som jag skulle vilja. Jag måste påminna mig att jag har fyra barn, eget företag och ett hus att ta hand om också. Jag har inte tid att "leva" triathlon. Men jag måste erkänna att jag skulle vilja vara träningsnörd på heltid ;)

Maja som körde sprint på söndagen i Stockholm uttryckte sig också himla bra, hon har också en tendens att baissa sig själv och jobbar på att inte göra det. 

"Alltså mamma, när jag springer förbi mormor som skriker att jag är bäst så tänker jag att jag är faan det! Även om jag kommer sist in i mål så är ju alla andra som INTE kör loppet ännu mer sist."

Bra tänk Maja!

Vansbro

Det sköna med att sova över i Vansbro var att kunna sova ut ordentligt. Men tyvärr vaknade vi till ösregn. Jag kände att vi var lite i senaste laget ut till starten för att checka in cyklar och fixa allt men vi hann mer än väl få på alla klistermärken, hänga upp cykel, organisera grejerna för T1 och T2 samt få på våtdräkterna. 

Ställde oss i starten och vips försvann regnet som sedan höll sig borta hela dagen. I starten träffade vi massa tri-polare att tagga till med. Simningen var kanske inte den roligaste jag gjort och under en lång sträcka låg en tjej och simmade in i mig hela tiden så jag blev irriterad, hittade ett par fötter som simmade förbi och hakade på. Fick in riktigt bra teknik sista hundringarna av simmet som jag ska ta med mig till nästa tävling. Upp ur vattnet och bort till cykeln. Allt låg i väskan för att det regnat men så stressigt blev det inte. Jag drog på mig en jacka, strumpor, skor och handskar och sedan drog jag iväg. Kändes bra och jag bara älskar min nya cykel. Den är så bra på så många sätt; dels har den växlar både vid bromsarna och på pinnarna vilket gör att jag använder växlarna mer och får in bättre flyt. Dels så sitter styret extremt långt ner så att jag blir hyfsat aero även om jag inte ligger i bågen. Blir såklart smalare i bågen men det känns bra att skillnaden inte är så stor. Sadelstolpen sitter också mer rakt över tramporna så att kraften riktas mer neråt under kroppen. Hur nöjd som helst i alla fall och dagen till ära hade jag pimpat cykeln med nya hjul. 

Jag vet att jag har lite problem med ryggen som jag inte orkat ta tag i.Känner att det inte är något farligt men det ställer till det på cykeln. Så jag blev tvungen att stanna 5 gånger och sträcka ut ryggen för att inte ha så ont men också för att jag verkar ah någon nerv i kläm som gör att kraften inte kommer ner i benen efter ett tag. När jag har sträckt ut ryggen och hoppar upp igen är jag galet stark igen. Så det kändes i alla fall bra att jag hade starka cykelben även om tiden blev sinkad pga av stopp och sånt. Skit samma, glömde bort det så snart jag fick börja springa :) Löpningen kändes bra i 5.10-5.30 tempo och det höll jag hela vägen. Var tvungen att stanna och sätta mig bakom en buske bara men annars var jag väldigt stabil. Men det viktigaste: JAG HADE SÅ ROLIGT HELA DAGEN!! Hade kramp i kinderna efter att ha kajkat runt med ett stort leende på läpparna hela dagen. Det var så fantastiskt härlig stämning och väl genomför arrangemang! Och det är ett privilegium att ha möjlighet att genomföra en sån här tävling, inte alla förunnat och jag är så stolt över mig och Carro som åkte upp och gjorde det. Tack Vansbro, tack funktionärer och tack Triathlon-Sverige för bästa sällskapet!

Puss!!