Löpning för hela slanten

Sjukt kul att vara tillbaka hos Urban Tribes och coacha!

Kände att jag behövde vara del i ett sammanhang som komplement till att bara umgås med mig själv om dagarna så ett samarbete med Urban Tribes kunde inte komma mer lägligt. Dessutom är jag så peppad på att ha löpfokus under hösten för att försöka slå mitt pers på marathon i november. Nu springer jag med företag på luncherna i Stockholm och har the time of my life. Älskar alla typer av grupper och som coach och löp-ambassadör vill man ju nå fram till alla. Det blir en utmaning som är peppig samtidigt som det ibland är riktigt snabba grupper utmaningen blir även fartmässigt. Jag varierar och springer med nybörjare, spring-för-bra-hälsa-löpare och tuffa-intervall-löpare. Alla är lika roligt. 

Vet inte hur långt ett pb håller i sig men det känns som att mitt två år gamla pers på maran typ är preskriberat så jag ska ge det en chans och försöka ta mig under 3.20 i november. Jag är inte så snabb nu men tror mig kunna hämta upp lite fart under hösten om jag skärper mig och gör läxan rätt. Benen är i bra form känns det som och huvudet hänger med. Jag är träningssugen och har lite för höga tankar om min förmåga! Det är bra! Bättre det än att alltid baissa sig själv :)

I måndags hade Thomas Ogander och jag kick off inför Koster Swimrun. Blev typ en heldag med fika, löpning, simning och lunch. När vi sprang runt årstaviken blev vi något nedslagna när gps:en visade 5.20-fart fast det kändes som 4.30... Självförtroendet som en sten mot botten tills klockan pep till efter typ 25 min och sa att nu var gps:en lokaliserad och för tillfället går det i 4.15 fart. Puh!!  Tänk att så lite kan sätta griller i huvudet på en...Antingen ska man skippa klockan eller verkligen vara noga med att lokalisera gps innan man drar iväg. Blev 6 km stegrande följt av 500 m lugnt och sedan en snabb km till. Så ett skönt pass följt av första bassängpasset sedan typ maj. Inte så pjåkigt faktiskt. Det gick i ett nafs att köra en kortis på 1600 m. Antagligen för att thaimaten väntade i kafeterian. Tycker Eriksdalsbadet har grymt god thai :)

När jag ändå var i kick off tagen så brände jag och maken av första passet på en 10-veckors plan till Nice-Cannes marathon i november. Mål och planering är ju the shit alltså!! Speciellt under hösten när det kan bli lite dassigt så småning om...

För den som vill läsa om mina tips och tankar kring piggare höst så skrev jag ihop ett litet nyhetsbrev om det. Kan läsas här!

Puss o kram!

/Erika