10 detox-dagar och löpboost

Tror fler än jag känner att ett litet uppryck med maten är på sin plats. Det går liksom inte att komma undan att sommaren för med sig laster som geggar ner både kropp och knopp... Blir så trött på mig själv när jag sunkar till det men nu vänder det. 

För egen del måste jag bryta helt med dåliga vanor för att hamna på rätt spår igen. Det händer ju även mig ;) 

Tror de flesta av oss vet precis hur man bör bete sig, vad man ska välja att äta och hur man ska träna och röra på sig i sin vardag för att må som bäst men ibland behövs det morot och piska för att följa förnuftet. Personligen så är några extra här och där egentligen inte ett problem då jag vet att motorn och utrustningen är i bra skick. Däremot så behöver jag matcha min mentala bild av mig själv med bilden i spegeln. Jag är ju inte den där lite plufsiga kvinnan i spegeln när jag tänker på mig själv. Och jag vet att jag mår bättre om jag väger ett visst antal kilo mindre för att jag trivs bättre i mina kläder då och så är jag lättare när det ska springas. Det jag vill komma till är att vi alla har våra anledningar till att ta en period med fräscht ätande, och alla mår bra av att späka sig lite då och då ;)

Jag har format en liten 10-dagars detox-kurs för den som vill ha ett klockrent upplägg. I den ingår enkla recept med bra råvaror samt verktyg för bra tränings-upplägg och poängsystem för att få till den viktiga vardagsmotionen. Kolla in här

Annars kan jag meddela att Fru Rosenbaum springer som aldrig förr. Med alldeles för kort tid kvar till Nice-Cannes Marathon gör jag ändå mitt bästa och boostar med massa bra kilometrar för att komma fram till skaldjursplateau'n i Cannes så snabbt som möjligt.

Att dra igång en löpboost kräver variation och återhämtning samt styrke- och rörlighetsträning. Tänker på att få in allt för att hålla mig skadefri. Det är ett klassiskt misstag att växla upp för hårt för att sen få ont någonstans, men jag är så sjukt pepp på att få upp farten igen och jag känner att kroppen svarar positivt på ökad löpdos. Så svårt att hålla igen då, och så finns det ju så mycket kul folk att springa med. Att springa hyfsat hårda pass i kombo med fyra löpcoach-tillfällen varje vecka tror jag är grymt. Då blir coachingen som aktiv återhämtning så länge jag inte tar i för hårt :) De lätta passen behövs också och jag mår som bäst när jag får röra på mig mycket. En löparhöst är ju härligt hörrni!!