Mitt-höst-update

Hej hej i höstens färger, regnvirvlande vind och halvdagarnas låga solsken!

Tiden och vi alla springer iväg och hösten är redan halvvägs till jul! 

Jag har hunnit med en till halvmara, som var väldigt astmapåverkad, och Lidingöloppet 15 km som fick mycket bättre känsla efter behandling av astman. Kul att veta varför det varit så jobbigt och få en lösning på problemet så man kan se fram emot nya lopp med bättre och bättre känsla. Men såklart dyker det upp nya små problem att bita tag i innan jag kan få göra lopp med finfin andning. De små problemen sitter i ryggen och kräver lite mer omständlig hantering än kortison och luftrörsvidgande. Men. det gäller att fokusera på vad man faktiskt KAN göra. Heter det inte så? Så efter långt samtal med spine center skrevs listan med träning som funkar medan jag väntar på nästa besked. Det blir något av en utmaning det här men det var väl utmaningar man gillade... eller...? Skadan har inte kommit som en blixt från klar himmel. Det är ett resultat av fyra graviditeter o förlossningar på fem år som sedan fått alldeles för mycket belastning. Shit happens!

Jag ser ändå sjukt mycket fram emot swimrun-säsongen 2018! Tänker vara frisk till dess och min och Majas resa mot Ötillö 2019 ska ta sin början. Vi hade en så fantastiskt grym upplevelse när vi gjorde vår swimrun-debut som lag 2 sept!! Vi körde Ötillö Final 15 och det var Majas första swimrun. Och vad passar väl bättre än att komma 3:a!! Askul och grym bedrift av Maja! Det bästa av allt är att hon gillar sporten lika mycket som jag, så nu kör vi. Efter att jag mekat klart ryggen vill säga. 

Vi har gått med i en simklubb här i västerort som vi börjat simma med, BSS, och förhoppningsvis kan jag fortsätta simma under kommande period när jag ska få ordning på ryggen. Hoppas på att cykling får godkänt också. Å så finns det nog en massa styrkeövningar som går bra.

Det jag inte får just nu är löpning, hopp, benpress och allt som är repetitivt vilket innebär även min nya lovecrush för Acid Training eftersom även rodd och stakning stryks. Efter en kompletterande skikt-röntgen vet jag hur mycket mer jag måste begränsa träningen. Men ett steg i taget.

Det kommer bli bra till slut och så länge får jag i alla fall träna en hel del. Lite ironiskt att jag precis införskaffat ett löpband för att slippa trakassera luftrören med kylig luft :)

Ja ja, mycket fokus på plugg nu ändå så jag hinner inte med så mycket löp-coaching och mina egna pass med min lilla löpgrupp får bli modifierade... Det får bli styrkeintervaller och stavgång uppför skidbacke kompletterat med cykel framför netflix och på MTB. Ska kolla upp det har med vattenlöpning också. Men får stryka årets resterande lopp; hade sett fram emot Night trail, Höstrusket 10 km och lite till... men det går fler tåg. Hmmm.... Undrar om det funkar med paddling...? Skulle vilja testa Åre Extreme Challenge. Å så måste jag ta ställning till om jag vill ha min utlottade plats till Escape from Alcatraz :D Går av stapeln 3 juni och vore en sjukt grym upplevelse. Fatta få simma från Alcatraz med cykling och löp i San Fransisco!! 

Nu ska jag läsa på järnet inför mina första tentor kommande måndagar. 

Ta hand om er och varandra! Tänk på att ni måste vara snälla mot er själva för att ni ska kunna vara så bra medmänniskor som det går.

Tjing! //Erika