Gott nytt år

Det går ju inte att låta bli reflexion och eftertanke så här års, även om det egentligen är en helt vanlig dag, så vill man ju blicka ut mot ett öppet 2017 och klura på hur man vill forma det. Det känns helt enkelt lite nytt och fräscht. Personligen avslutade jag och inleder det nya året med att vara smått krasslig. Det matchade i o f s en strulig ischiasnerv som jag håller på att stretcha ut ganska bra och en veckas återhämtning kan ju inte vara helt fel. Det ger ju ännu mer tid för reflexion och planering för hur jag ska få mina drömmar att uppfyllas. Det brukar bli som jag har tänkt det. 

Under hela min uppväxt har jag hört mina föräldrar sucka att det ALLTID ska bli som jag vill! Jag tar det som ett gott tecken på att jag har bra argument, fin övertalningsförmåga och ett jävlar anamma. Lite driv, handlingskraft och god planering på det så förstår jag inte varför det INTE ska bli som jag vill?! Så nu sitter jag och formulerar bästa planen för att ro min nya dröm i hamn. Självklart kommer träningen få gott om plats också, det får den alltid :)

Jag har en tro på att man kan nå sina mål och drömmar bara man vill väldigt mycket. Om jag får en vilja behöver jag dock väga in uppoffringar och prioritera bort. Om jag då inte vill tillräckligt mycket för att det blir för dyrt på uppoffringskontot så kastar jag den viljan i sopen eller skjuter upp det till ett senare skede i livet när jag har mer tid och lättare att prioritera annorlunda. Livet är långt och jag har inte bråttom :)

 

Under våren kommer jag fortsätta jobba med Urban Tribes i kombo med PT-löpning och viktcoaching. Det var ett vinnande koncept under hösten och sånt vill man ju inte slopa. Sjukt kul att springa med folk och känna den positiva energin som alstras genom att få ta ut sig och nå nya nivåer. Mitt jobb går alltså ut på att pusha, peppa och leverera bra upplägg för utveckling och snabbare tider. Självklart hjälper jag också till med bra teknikövningar och rätt tänk för att springa energisnålt och minimera risken för skador. Vill man däremot ta ett ordentligt krafttag om sin löpteknik för att utvecklas på flera plan vill jag slå ett slag för Fredrik Zillén. Han går in på djupet och ger specifika åtgärder för varje person att ta tag i efter en gedigen analys av löpsteget med sin utrustning MotionMetrix. Kan vara en väldigt bra present till sig själv om man planerar att lyfta sin löpning ytterligare i år. Han har styrt upp löpningen för många i Sveriges toppskikt och jag ska boka in mig för uppföljning så snart jag är frisk. Alla löpare oavsett nivå har nytta av att putsa på tekniken och framförallt köra teknikövningar regelbundet.

Mitt första stora mål för 2017 blir Stockholm marathon och träningen mot det drog igång för ett par veckor sedan. (En ofrivillig paus nu rå... )Men snart är jag frisk och springduglig igen :) Det blir givetvis party med en del andra lopp under våren också; Premiärmilen, Kungsholmen runt 21,1 km med barnen och såklart Tolvanloppet som jag brinner extra mycket för, även om det är det jobbigaste som finns. 

Tänkte också på om man ska sätta upp lite andra delmål om man ändå håller på... Alltid kul med utmaningar... Tänker mig att jag vill komma tillbaka till bra simform och få in yoga som en naturlig del i träningsveckan. Vet inte om det kommer få plats men är övertygad om att det behövs. Så utmaningarna blir:

  • Minst två simpass/vecka
  • Ett yogapass/vecka
  • Bli stark och bra i ryggen

Lite lagom så där, får inte bli för övermäktiga utmaningar.

Tycker också att det är våldsamt spännande att se vad folk runtomkring kommer åstadkomma. Att se vad Hanna Johansson gör med en Ironman 2017 blir sjukt kul, att se vad Charlotte Karlsson får till på marathon likaså och så fortsätta följa våra internationella tri-stjärnor Patrik Nilsson och Åsa Lundström, som kommer fortsätta smälla till ett bra tag, är grymt kul. Ja, alla som korsar min väg brukar föra med sig inspiration och sin story som inspirerar. Kred till alla som kämpar oavsett vad resultatet blir så är vilja, ambition och kämparglöd allt. 

(Men jag håller också med Zlatan: Folk bör visa vad de har att ge istället för att snacka om det. Kör lopp, var stolta och skit i bortförklaringar... Eller så bara träna för att ni gillar att bara träna;)

Vi hörs snart! Tjing!

/Erika