Sommar 2017

Mellanåret har inte varit alltför tokigt ändå!

Med mellanår menar jag att det inte finns något mega-lopp i min kalender i år. Både skönt och lite trist. gillar att ha högt uppsatt mål att sikta på, men egentligen spelar det ju ingen roll om målen är i år eller nästa år... Det är sjukt kul med Ironman eller Ötillö framför sig men det behövs att kroppen är med på banan. Det är den, på ett sätt, så jag kan träna en hel del och köra en hel del lopp, vilket jag älskar, men de längre loppen som innefattar 18 mil på cykel funkar inte med ryggen. Nästa gång jag startar en IM ska jag göra det utan att behöva stanna varannan mil och sträcka ut ryggen och ha ont hela tiden. Såklart man gillar att ha lite ont pga ansträngning så som det ska vara men inte ont så att det inte går att trycka på och göra ett stabilt lopp. Jag gillar tanken att få till en stabil IM där alla tre grenar harmoniserar. Dels genom att vara lika bra förberedd på alla tre grenar och dels genom att klara av alla tre grenar lika stabilt. Bra simning, jämn cykling och en löpning som inte får böta för en klantig cyklng :) För min del skulle det innebära en simning på ca 1.10 (3860 m) en cykling på ca 6 h (18 mil) och en löpning på ca 4 h (42 km). Jag har gjort ett sånt stabilt lopp en gång (2011) och vill vansinnigt gärna göra det igen. Men. Jag är äldre och måste träna smart och hålla mig hel för att fixa det. Fast inte ska någon ålder få mig att lägga ner det målet, det kommer!!

Fram till dess finns det ju en uppsjö av mål, lopp och roliga träningstimmar att pyssla med! Framförallt så finns det så otroligt mycket roligt folk att träna och inspireras av för att hålla lågan tänd. Det roliga nu är att få träna vad som faller en in och känna att träningen i sig är det som gör livet glatt och friskt. IM är en av mina stora kärlekar i livet men det är ju inte allt. Livet står inte och faller med att jag inte kan göra en fulldistans. Korta distanser är ju otroligt roliga och nu har jag den stora lyxen att ha en dotter som vill haka på träningen så helt perfekt att ta några steg tillbaka och börja om från början. 

Från början var 10 juni 2007 när jag sprang mina första steg och strax kom på att det här med konkreta mål i form av lopp är the shit. Jag gjorde Tjejklassikern 2008 och en granne (Nico Hasselström)  började snacka om Lidingö Triathlon vilket innebar att jag kunde använda alla mina inköpta prylar vid ett och samma tillfälle. Great! tänkte jag och fick valuta för mina investeringar. Hade noll koll på hur det gick till och noll koll på distanser. Kändes jättelångt med en sprint och jag gick på toa två gånger under loppet. Tog sin lilla tid att komma i mål men upplägget var helt i min smak. Gjorde sen En svensk klassiker och dök på Stockholm Triathlon Olympisk distans med lite mer insikt. Hur jävla kul som helst!! Där och då, 2009, blev jag kär i triathlon och tänkte att jag aldrig ville att det skulle ta slut. Alltså var det väl bäst att ge sig på IM-distans direkt. För då tar det ju nästan aldrig slut... 

Först och främst behövde jag lära mig simma eftersom alla bara drog iväg i starten med ansiktet neråt medan jag bröstsimmande försökte jaga efter. Sagt och gjort. Jag gick med i bästa Spif Triathlon som hade nybörjarsim och där träffade jag på massa likasinnade som också skulle ta sig an ironman. Framförallt dök jag på systrarna Lantto, Anders G, Henke T mfl i bassängen på Kronobergsbadet. Fatta tacksam jag är för det!! Vänner för livet i samband med träning!

Det bästa med Triathlon är alla fantastiska människor jag mött. Triathlon-Sverige är verkligen svintrevligt och en nyfunnen lyx för någon som inte växte upp i föreningslivet. Älskar den inkluderande känslan och hjälpsamma välvilligheten! Det finns plats för alla. Sedan första IM-distansen 2010 har det blivit minst en varje år i goda vänners lag men i år är jag tillbaka på Lidingö och kör kort, men kul och hårt, med min senaste triathlon-kompis dotter Maja. Sjukt kul!! Hon är på G och medan vi jobbar upp distanserna kan jag laga ryggen :) 

Vi kör vårt första Swimrun-lopp ihop som team 2 sept och siktar på fler 2018. Våra stora idoler är såklart Lotta och Bibben som tävlat ihop som mor och dotter i 10 år och började 2007 när Bibben var 15 år. De tjejerna är ju ett kapitel för sig och äger arenan när det kommer till både Swimrun och IM så vi kan ju inte mäta oss med dem men likväl är de stora förebilder och källa till inspiration och motivation. Vilket allt handlar om. Ingen behöver mäta sig med andra men kan låta sig inspireras av andra och ge inspiration tillbaka. Inget motiverar så mycket som att slå sin förra tid men i det stora hela så tränar vi för att hålla oss levande och friska. Viktigt att komma ihåg! Träningen är till för att vi ska må bra nu och när vi blir äldre, inte bara för att vi ska persa, (även om det är det roligaste som finns :)

Ja ja ja.. Nog filosoferat...

Sommaren har haft lite lagom mycket träning i sig... Kanske lite för lite men det gör mig extra träningssugen nu när allt ska tillbaka till rutiner normalen. På söndag är det Lidingö Triathlon terräng och det blir grymt kul! Därefter trycker vi ut allt vad sommaren har att ge och tränar swimrun till läpparna blir blå. I Hellas kör vi swimrun träningslopp alla torsdagar i augusti och från om med i år heter vi Swimrun Army. Gillar känslan att vi är en inkluderande community som trycker på samarbete och gemenskap där alla är välkomna. Alltså kan alla komma och vara med! Swimrun + effektiv träning + rolig inramning = socialsporta! Bästa upplägg! Kolla in på fb om du vill komma Swimrun

Nu laddar jag för MTB och tältning med Otto imorgon för uppladdning till Liding Tri Terräng på söndag och på måndag sätter jag mig i skolbänken igen för 5 års studier!! :O

Tjing tjing!